Újabb bővülés a Tata budapesti szolgáltatóközpontjában

Újabb bővülés a Tata budapesti szolgáltatóközpontjában

2021. 12. 06.

A Magyarországon húsz éve jelen lévő, Ázsia vezető szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalata, a Tata Consultancy Services a következő két évben Budapesten 300 új, jellemzően magas hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre pénzügyi elemzés, piackutatás és IT területeken.

A Tata Consultancy Services (TCS) India legnagyobb IT-vállalkozása, egyben Ázsia vezető szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalata, mely a világ közel 50 országában több mint 450.000 munkavállalót foglalkoztat.

A TCS első globális szolgáltató-központját 2004-ben hozták létre Budapesten. 2020. januárjában Digitális Kompetencia Központot nyitottak, amely - 500 új munkahelyet létrehozva - a digitális transzformációt és a komplex technológiai megoldásokat középpontba állítva végzi magas hozzáadott értékű tevékenységet az informatikai, valamint a kognitív üzleti folyamatok terén.

A budapesti TCS központ 10 iparág számára, 60 kiemelt ügyfél részére nyújt szolgáltatásokat. A központban 33 nyelven, 99 féle nemzetiségű munkavállaló bevonásával látják el tevékenységüket.

A magyar központ a szolgáltatási portfolió teljes spektrumát lefedi a kognitív üzleti folyamatoktól az IT infrastruktúra szolgáltatáson át a digitális transzformációs szolgáltatásokig (felhő alapú szolgáltatások, adatelemzés, mesterséges intelligencia, automatizáció, minőségbiztosítás).

A vállalat összesen 2.700 jól képzett, nyelveket beszélő mérnököt, programozót, fejlesztőt és közgazdászt foglalkoztat budapesti szolgáltató központjában.