Nagyszabású fejlesztéssel növeli kapacitásait a BAT
HIPA

Nagyszabású fejlesztéssel növeli kapacitásait a BAT

2024. 04. 19.

A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. 150,7 millió euró beruházásával jelentősen bővíti pécsi telephelyének kapacitásait. A fejlesztés 450 új munkahelyet teremt.

A British American Tobacco (BAT) 1992 óta van jelen Magyarországon, összesen  három  helyszínen. A vállalat most új beruházásról döntött, amely pécsi üzemének bővítését szolgálja.

Egyrészt két új gyártósort létesít 63,8 millió euró értékben, ahol hevítéses gyógynövény termékek készülnek majd. Ez egyben a BAT magyar leányvállalatának életében mérföldkövet is jelent, hiszen gyógynövény termékek eddig nem szerepeltek a portfólióban. A termelés 80%-ban céloz külpiacokat.

Másrészt a fejlesztés 16 gyártósor telepítését célozza egy új 7.500 négyzetméteres nikotinpárnagyártó csarnokban. Jelenleg a párnákat 12 gyártósoron állítják elő, így a kapacitás komoly növekedést könyvelhet el.

A 450 új munkahelyet teremtő beruházás tovább erősíti a BAT pécsi telephelyének stratégiai fontosságát.

A BAT 2035-re azt szeretné elérni, hogy bevételeinek fele új kategóriás termékekből származzon, amelybe az említett nikotinpárnák és a füstmentes gyógynövény termékek is beletartoznak.

Kapcsolódó cikkek