A HIPA történetének legnagyobb volumenű K+F projektjét valósítja meg a Samsung SDI

A HIPA történetének legnagyobb volumenű K+F projektjét valósítja meg a Samsung SDI

2023. 09. 07.

Mintegy 61,9 millió euró beruházásával pörgeti fel magyarországi kutatás-fejlesztési tevékenységét a Samsung SDI Gödön. A döntés eredményeképp a vállalat 25 K+F munkahelyet hoz létre, amely egyúttal idehaza elsőként akkumulátortechnológiai képzést indított az Óbudai Egyetemen.

A Samsung-csoport tagjaként a Samsung SDI több mint 20 éve gyárt különböző méterű, típusú és felhasználási célú akkumulátorokat és energiatároló rendszereket.

A vállalat eddig 5 milliárd euró értékű beruházás létrehozásáról hozott döntést hazánkban, amihez több mint 6.600 új munkahely létrehozása köthető. A Samsung SDI most nagy lélegzetű projekt keretében 61,9 millió eurót ruház be kutatás-fejlesztési tevékenységének felgyorsítására, amely a HIPA által kezelt eddigi legnagyobb volumenű K+F projekt. A döntés eredményeképp 25 kapcsolódó munkahely jön létre.

A vállalat ugyanakkor az Óbudai Egyetemmel közösen tavasszal először indított iparág fókuszú kurzust Magyarországon, ami szeptembertől már emelt óraszámban érhető el az iparágról tanulni vágyó mérnökhallgatók számára. A képzés során olyan elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el a résztvevők, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy diplomájuk megszerzése után az akkumulátoriparban helyezkedhessenek el.